Ефикасниот и екстемно прецизен Zortrax M200 веќе ги освои срцата на илјадници корисници. Пристапната цена во комбинација со високиот квалитет на 3Д принтање, го прави овој принтер најдобар избор за дизајнери, индустриски компании, архитекти, но истовремено и за аматери.

Како и сите Zortax продукти, Zortrax M200 работи во интегриран систем. Токму затоа, овој принтер печати со прецизност која што е единстевна за неговиот сегмент. Големата работна површина и широката селекција на квалитетни материјали со различни карактеристики го прават Zortrax M200 алатка која се адаптира на различни барања.

Технички спецификации

3D printer

Support Mechanically removed - printed from the same material as the model
Extruder Single
Connectivity SD card (included)
Available materials Z-ABS
Z-ULTRAT
Z-HIPS
Z-GLASS.

Electrical

AC input 110/240V ~ 2 A 50/60 Hz
Power requirements 24 V DC @ 11 A
Power consumption 190W
.

Software

Software bundle Z-SUITE
File types .stl .obj .dxf
Supports Mac OS X / Windows XP and newer versions
.

Printing

Technology LPD
Build volume 200x200x180 mm
Resolution 90-400 microns
Material container Spool
Wall thickness Optimal: 800 microns
Resolution of single
printable point 400 microns
Material diameter 1.75 mm (0.069 in)
Nozzle diameter 0.4 mm (0.015 in)
Minimum single positioning 1.5 microns
Positioning precision (X/Y) 1.5 microns
Z-axis single step 1.25 microns

Temperature

Extruder maximum temperature 380° C (716° F)
Heated platform Yes
Platform maximum temperature 110° C (230° F)
Ambient operation temperature 20°-35° C (68°-95° F)
Storage temperature 0°-35° C (32°-95° F)